ZÁKAZNICKÁ LINKA
595 136 728
denně / 08:00 - 20:00

Na dovolenou jedině s cestovním pojištěním

30. 6. 2017 | Cestovní pojištění

Na dovolené si chcete vychutnat veškeré chvíle strávené s rodinou v klidu a pohodě. Proto je potřeba mít kvalitní cestovní pojištění, šetřit na pojištění se v tomto případě rozhodně nevyplácí. Pojištění přináší rodičům potřebnou jistotu a klid, že v případě nemoci nebo úrazu bude o ně a případně i o jejich děti dobře postaráno. Cestovat pouze s kartičkou zdravotní pojišťovny nestačí (Evropský průkaz zdravotního pojištění nás opravňuje v zemích EU a některých dalších zemích na čerpání stejné zdravotní péče jako místní občany, což znamená i placení spoluúčasti, která je v některých západoevropských zemích vysoká).

Smlouvu si přizpůsobíte požadavkům a potřebám
Nabídka cestovního pojištění na trhu je skutečně pestrá. Každá rodina si může zvolit pojištění, které bude nejlépe odpovídat požadavkům a to za rozumnou cenu. Rodiny s dětmi preferující aktivně trávenou dobu na dovolené (potápění, vysokohorská turistika …) by měly volit vyšší pojistnou ochranu (vyšší limit plnění na léčebné výlohy, příp. bez limitní) a další možná připojištění.

Připojištění, které mohou být také součástí smlouvy:
- odpovědnost za škodu
- úrazové pojištění
- ztráta zavazadel
- zpoždění letu
- storno zájezdu
- porucha vozidla
- pojištění domácího mazlíčka
- pojištění domácnosti během vaší nepřítomnosti

Neocenitelná pomoc asistenční služby
V rámci smlouvy cestovního pojištění jsou neocenitelnou součástí asistenční služby. Ve stresových situacích se můžete spolehnout na 24hodinový provoz, což je veliká pomoc zvláště v případě jazykové bariéry. Asistence Vám navíc umožní užít si cestu do zahraničí opravdu bez starostí. Zařídí za Vás rezervace jízdenek i vstupenek na kulturní akce a vybere vhodné ubytování. Dále pojištění právní ochrany Vám zase pomůže v případě trestního a přestupkového řízení po dopravní nehodě nebo při sporu o náhradu škody.

Z cestovního pojištění jsou kryty léčebné výlohy i výdaje spojené s převozem nemocného zpět do ČR a v případě úmrtí i jeho ostatků, zásah horské služby. Tyto finanční výlohy bez pojištění by byly pro mnohé rodiny těžko řešitelné. Rodiny cestující na dovolenou autem by rozhodně neměli zapomínat ani na pojištění auta, v případě nečekané poruchy vozidla se díky pojištění a asistenční službě stane taková složitá situace zvládnutelnou.

Při uzavření smlouvy  cestovního pojištění je potřeba znát jak postupovat v určitých situacích. Celková částka za cestovní pojištění závisí nejenom na zvolené variantě, délce pobytu nebo místě pobytu, ale liší se i mezi jednotlivými institucemi působícími na trhu.

On-line cestovní pojištění můžete sjednat zde
Srovnání jednotlivých pojišťoven je pro Vás k dispozici zde