ZÁKAZNICKÁ LINKA
595 136 728
denně / 08:00 - 20:00

Faktory ovlivňující výslednou cenu pojistného u životního pojištění

12. 9. 2017 | Životní pojištění

Dle průzkumu trhu bylo zjištěno, že většina českých rodin si cení více svého majetku než svého zdraví. Průměrně Češi utratí za životní pojištění kolem 6 000 Kč, za neživotní pojištění je to přitom až kolem 9 000 Kč. Životní pojištění v České republice nemá každá třetí rodina s vyživovaným dítětem. O něco zodpovědněji k problematice životního pojištění přistupují rodiny, které splácejí hypoteční úvěr. Zde průzkum ukázal, že téměř čtyři pětiny z nich mají sjednanou životní pojistku a více než tři čtvrtiny i pojištění majetku.

Jaké faktory mohou ovlivnit výši pojistného u životního pojištění? Připravili jsme pro Vás přehled těch hlavních…

1. Kouření
I tento neduh Vám může zdražit pojistné… Ovšem nevyplácí se před pojišťovnou „zatajovat a mlžit“, raději se k tomu, že jste kuřák, v dotazníku pojišťovny rovnou přiznejte. Zatajování se Vám nemusí vyplatit například u výše vyplaceného pojistného plnění při pojistné události. Ale zato nekuřáci se mohou těšit na případnou slevu.

2.  Preventivní prohlídky
Pokud pravidelně navštěvujete svého lékaře a absolvujete preventivní prohlídky, můžete získat na životní pojištění slevu.

3.  Rodinná anamnéza a dědičnost
Pojišťovna Vám v případě výskytu zvýšeného rizika infarktu nebo jiného kardiovaskulárního onemocnění může připravit produkt přímo na míru.

4. Životní styl
Životní styl patří dnes mezi velice diskutované téma. Pro pojišťovnu je klient s nadváhou, která je způsobena nezdravým životním stylem, považován za rizikového. Proto i zdravý životní styl může pozitivně ovlivnit cenu Vašeho pojištění.

5. Druh zaměstnání
V ceně životního pojištění se promítne také Vaše povolání. Manuální riziková povolání mají jiná specifika než méně riziková povolání, jako například administrativní práce. I toto tedy ovlivní výslednou cenu Vašeho pojištění.

Pokud i Vy patříte k většině, ale nyní byste chtěli poradit s životním pojištěním, můžete se na nás obrátit na zákaznické lince: 595 136 728 nebo pošlete Vaši poptávku přes webový portál: http://www.pojist-line.cz/Pojisteni/zivotni-pojisteni/

Rádi Vám poradíme i s dalším pojištěním zde: http://www.pojist-line.cz/